Чому потрібно рекламуватися в Meta (Facebook, Instagram)

Зараз Facebook є однією з найпопулярніших маркетингових платформ на планеті. Соціальний гігант зріс до понад 2,91 мільярда активних користувачів на місяць, він також розширив свою рекламну мережу, щоб задовольнити потреби широкого спектру компаній.


Частка ринку цифрової реклами Meta становить близько 20%, що робить її одним із найбільших гравців на ринку реклами, поступаючись лише Google. Крім того, пандемія коронавірусу принесла цифровій рекламі деякі неочікувані зміни. Оскільки світ пристосовується до зменшення відвідуваності магазинів, має сенс розглянути переваги реклами у Facebook для вашого бізнесу. Компанії, що працюють в Інтернеті, і електронна комерція мають стати нормою для бізнесу, а переваги реклами у Facebook перед конкурентами роблять її хорошим варіантом.


Зараз маса переваг реклами на Facebook очевидна, але платна реклама має багато складнощів. Важливо зрозуміти, що Facebook пропонує компаніям і як його платна рекламна мережа побудована, щоб запропонувати безліч варіантів реклами. Так ви побачите, як це може допомогти вам охопити нову аудиторію.


Тому ми написали цей блог, щоб допомогти вам зрозуміти – і скористатися – перевагами реклами на Facebook та Instagram.

Переваги Meta (Facebook, Instagam і т.д.) для вашого бізнесу

  • Доступ до однієї з найбільших аудиторій у світі

  • Найбільш націлена форма реклами

  • Найдешевший вид реклами

  • Реклама у Facebook дає миттєві результати

  • Реклама у Facebook підвищує впізнаваність бренду

Ваші клієнти проводять більшу частину свого часу на Facebook

Почнемо з фактів. 80% усіх користувачів Інтернету користуються Facebook. Навіть 65% дорослих у віці старше 65 років користуються Facebook.

Мета охоплює мільярди користувачів, і більшість з них перевіряють свою сторінку у Facebook чи Інстаграм кілька разів на день.

Незалежно від того, хто є вашими клієнтами, вони використовують Facebook. І вони користуються ним щодня.


Платформа для реклами Facebook із понад 2,9 мільярда активних користувачів надає підприємствам доступ до однієї з найбільших цифрових рекламних мереж. Але це ще не все, з моменту придбання Instagram у 2012 році гігант соціальних мереж побудував свою рекламну мережу, щоб надати легкий доступ до обох платформ.


Їхня рекламна мережа простягається на обох сайтах, щоб рекламодавці могли відображати свої оголошення на кожному – без додаткових налаштувань.

Зараз Instagram також має понад 1 мільярд користувачів, а його аудиторія щоденних активних користувачів значно перевищує 500 мільйонів. Насправді і Facebook, і Instagram мають чудову статистику використання. Реклама у Facebook приносить користь компаніям будь-якого розміру, надаючи їм доступ до аудиторії, яку вони більше ніде не отримають. 78% американських споживачів стверджують, що знайшли товари, які вони купили на Facebook, а 60% людей кажуть, що знаходять нові продукти в Instagram! Майже дві третини всіх дорослих користуються Facebook, що робить його широке охоплення однією з найбільших переваг реклами Facebook для малого, середнього і навіть великого бізнесу.


Як уже згадувалося, щомісяця на сервісах Мета активні більш як 3 мільярди людей. У середньому людина проводить у соціальних мережах майже 2,5 години щодня. Це щось величезне. Це всюди. Бізнес не може ігнорувати Facebook. Ось чому вашому бізнесу потрібна сторінка у Facebook — адже тут є поточні та майбутні клієнти.

Слідуйте за натовпом. Якщо більшість вашої цільової аудиторії на Facebook, то вам також потрібно бути на Facebook.

Реклама у Facebook є найбільш цільовою формою реклами

Головною перевагою реклами у Facebook є її здатність охопити саме вашу аудиторію.

Реклама в соціальних мережах для більшості платформ означає надання рекламодавцям можливості зосереджувати рекламу на власну цільову аудиторію, використовуючи дані користувачів – і Facebook нічим не відрізняється. Платформа має дуже багато даних. Ви можете мікронацілюватися на аудиторію, яка найкраще підходить саме для вашого бізнесу.


Facebook має ретельний рівень деталізації, що дозволяє звузити демографічну групу для кожної реклами, яку ви запускаєте. Вам потрібно дійсно знати своїх клієнтів. Компанії можуть створювати оголошення, щоб звузити свою цільову аудиторію за такими сегментами:

  • Стать

  • Вік

  • Місцезнаходження

  • Розмовні мови

  • Інтереси (виражені інтереси, уподобання та хобі)

  • Рівень освіти

  • Посада

  • Дохід

  • Політична приналежність

  • Поведінка та нещодавні покупки чи використання пристрою

  • Зв’язки

  • Основні події життя та ін.

Реклама Facebook дає можливість надзвичайно точно встановлювати параметри. Компанії можуть визначити власні аудиторії на основі вищенаведених категорій.


Ви також можете використовувати більш розширені інструменти націлювання, як-от Схожі аудиторії (Lookalike Audiences), що дає змогу націлюватися на людей, схожих на людей, які вже взаємодіють із вашим бізнесом, або ви можете розширювати параметри націлювання, щоб вибрати більш конкретну аудиторію.


Такий рівень розуміння аудиторії є однією з переваг оголошень Facebook, яких не пропонує класичний пошук (PPC/PPV). Через природу пошукових систем рекламні мережі, такі як Google, не можуть запропонувати настільки детальне демографічне націлювання.


Можливості націлювання у Фейсбук можуть бути глибшими, ніж у будь-якій іншій платформі, і ви можете накладати їх і комбінувати, щоб переконатися, що ви усуваєте користувачів, які не належать до вашого цільового ринку. Це важливо! Якість аудиторії важливіша за розмір. Ми хочемо конверсій. Вам слід шукати користувачів Facebook, які є потенційними клієнтами — людей, які, швидше за все, куплять ваш продукт, а не просто випадкових відвідувачів.


Таргетування – це, ймовірно, те, де Facebook найбільше перевершує інші рекламні платформи.

Реклама у Facebook – одна з найдешевших

Ще одна велика перевага реклами у Facebook полягає в тому, що це одна з найдешевших форм реклами якщо порівнювати з традиційними медіа та з рекламою в інших соціальних мережах. Це особливо актуально для багатьох рекламодавців малого та середнього бізнесу.

Ви можете буквально витратити кілька доларів й охопити 1000 людей.

Немає сенсу витрачати більше на радіорекламу, телевізійну рекламу, рекламні щити та інші традиційні медіа, щоб охопити таку ж аудиторію.

Ви можете встановити щоденний або постійний бюджет. Ви можете легко збільшити або зменшити його в будь-який момент.


Ви можете вибрати рекламні цілі, які відповідають вашому бюджету, і встановити індивідуальний бюджет відповідно до потреб вашого бізнесу. Для більшості типів оголошень мінімальний бюджет на день коливається від 1 до 5 доларів США. Ви також можете скоригувати свій бюджет або призупинити показ оголошень в залежності від поточних потреб вашого бізнесу. Ви можете встановити обмеження витрат облікового запису – це загальне обмеження суми грошей, яку ваш рекламний обліковий запис може витратити на всі рекламні кампанії. Установлення ліміту витрат облікового запису може бути корисним способом контролювати свої витрати та переконатися, що ви не витрачаєте на рекламу більше, ніж хочете.


Вартість розміщення реклами на Facebook визначається багатьма факторами (ваш бюджет, типи реклами, галузь тощо). За умови правильного націлювання ви можете отримати кліки та конверсії дешево. Це стало можливим завдяки тому, що CTR (показник кліків) Facebook неухильно зростає завдяки вдосконаленим алгоритмам. Завдяки постійним удосконаленням можливостей націлювання та креативності власники бізнесу можуть ефективно націлюватися на аудиторію, яку хочуть охопити, причому робити це за низьку ціну.


Також треба пам’ятати, найбільше в кінцевому підсумку коштує тестування ваших оголошень, яке вам доведеться робити майже завжди. Реклама у Facebook майже не працює з першої спроби, і її потрібно налаштувати. Це нормально. Ви повинні враховувати етап тестування під час встановлення бюджету.

Реклама у Facebook дає миттєві результати

Реклама у Facebook може дати результати дуже швидко. Ви можете почати охоплювати тисячі людей вже сьогодні.

Після того, як рекламні кампанії налаштовані в Менеджері реклами, їх перевірить Facebook, і вони відразу починають показувати ваш бренд/продукти та приносити дохід/конверсію.

Тож якщо ви шукаєте швидкий спосіб збільшити трафік та конверсії, реклама у Facebook — одне з кращих рішень.

Реклама у Facebook підвищує впізнаваність бренду


29.09.2021 10:59
Читати більше:
Використання відео як тло на сайті
23.02.2023 11:09
Процес розробки інтернет-магазину
08.03.2023 11:16
Причини розміщення реклами в Google Ads
30.06.2021 10:49
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Зв'язатися з нами в соціальних мережах:
WhatsApp
Viber
Messenger
Telegram
Svit One - tools for business Made in Svit